Middle Earth(Palestina/Israël)

Sinds een aantal jaren weten ook de mensen uit het midden Oosten( ik noem het Middle Earth) onze Zendo te vinden.
Heel inspirerend.Zo inspirerend dat ik met een paar leerlingen er naar toe ben afgereisd in het voorjaar van 2019 om een intensive te geven.

Schotland

India

In 2015 zijn we met een paar leden van Zen-Zang naar India geweest. We hebben de plaatsen waar ik gestudeerd heb bezocht Calcutta en Pondicherry. Bodh-Gaya stond al langere tijd op de wens lijst. Het is de plaats waar Sakyamuni Buddha onder de Bodhi boom zijn verlichting heeft ervaren. Een prachtige tempel en de boom staat er nog steeds. Een onbeschrijfelijke levende stilte.

Schotland

Om het jaar organiseert  Zen-Zang een zomerverblijf in Schotland. In Appin een klein dorpje aan de West-Kust niet ver van de havenstad Oban. Er is een ochtend programma van Yoga, Zazen, recitatie en Boeddhistische studie. Na de lunch is ieder vrij om op pad te gaan in de prachtige omgeving of om samen iets te doen.

 

Japan

In 2002 en 2011 konden 12 leden van Zen-Zang naar Japan gaan.Uitgenodigd door Sekko. In 2002 was het startpunt Nanzen-ji de hoofdtempel van de de Rinzai-Zen school in Kyoto waar Sekko toen werkzaam was. We verbleven toen is het gastenverblijf. Zazen, Sutra-recitatie, vegen, wandelen in de mooie bergen rond Kyoto om daarna een indrukwekkende trip te maken ten noorden van Kyoto.

In 2011 gingen we naar Sekko’s tempel Seizan-ji op Tsushima eiland. Twee weken intensief Zazen, Sutra recitatie, Zangstudie en werken in de tuin. Daarna een mooie rondreis door het zuidelijke eiland Kyushu. De reis ging verder naar Koya-san en Kyoto.