Ontstaan Zen-Zang

Carolina Ko-Ran de Ruiter werd in 1956 in Amsterdam geboren. Ze heeft geëxperimenteerd met diverse soorten muziek: westers klassiek, jazz, piano, fluit en zang voor de ze naar India vertrok. In 1979 werd ze in contact gebracht met haar guru Biresh Roy, die haar uitnodigde bij hem in te gaan wonen en volgens de oude Indiase cultuur Guru-Shisha-Parampara de muziektraining onder zijn leiding te gaan volgen. Dertien jaar heeft ze als een dochter met zijn familie samen gewoond. In die periode behaalde ze haar Bachelor of Music (Hydrabad University) en studeerde ze aan de vooraanstaande academie voor Indiase Klassieke muziek de “Sangeet Research Academy” in Calcutta. Ze heeft televisie optredens en talloze concerten op haar naam staan, zowel in India als in Nederland en Duitsland. Ze zingt meditatieve Raga’s, devotionele en romantische Bengaalse liederen en Ghazals. Sinds haar terug keer in Nederland in 1992 is zij druk doende een brug te slaan tussen verscheidene muzikale culturen. In 1996 is er een CD van haar uitgebracht, waarin ze op succesvolle eigen wijze vorm gegeven heeft aan de klassieke Indiase vocale tradities.

Naast haar muzikale opleiding in Calcutta ontving ze spirituele training (waaronder Kashmir-yoga) aan de Sri Aurobindo Ashram in Pondicherry waar ze jaarlijks gedurende haar verblijf in India, in de zomermaanden verbleef.

In 1995 kwam Carolina in contact met Kendo, een Japanse schermsport. Door Kendo was het mogelijk om in 1999 voor het eerst naar Japan te gaan waar ze in contact kwam met Zen-Boeddhisme.
In 2000 is ze haar Zen-training begonnen onder leiding van de Zen-meester Sekko Tanaka in Nanzen-ji, hoofdtempel van de Rinzai-Zen in Kyoto. In de zomer van 2001 is ze officieel zijn leerling geworden. Hij gaf haar daarbij de naam Ko-Ran: geur van orchidee. Hij heeft haar tevens geïnspireerd om de Japanse Boeddhistische Sutra te verbinden met de Indiase klassieke melodieën. Jaren verstrijken en de verdieping van Zen en Zang gaan rustig door. In haarzelf zowel als met haar leerlingen. Eén keer in de 2 jaar gaat Carolina voor een paar maanden naar Japan om haar eigen proces te verdiepen.

In November 2009 is ze officieel beëdigd als Boeddhist-Zenpriester en heeft ze het Dharma-kleed ontvangen.