Zen-Zang intensive

Het is belangrijk om ieder jaar een gelegenheid aan te bieden om voor een paar dagen intensief met de meditatieve oefening bezig te kunnen zijn, de stilte te ervaren en mensen die met Zen en Zang bezig zijn bij elkaar te brengen. Dat is essentieel voor het verdiepen van de oefening.
Door de corona situatie hebben we veel moeten aanpassen en is er een belangrijk ingrediënt bijgekomen in onze samenkomsten en dat is Skype. Zodoende kunnen ook mensen die ver weg wonen meedoen met de groepsbijeenkomsten. Heel fijn.
We hebben allemaal een mooie spirituele groei door gemaakt en de christelijke oefening heeft daar een behoorlijk aandeel in gehad. Het samenbrengen van de Boeddhistische oefening met de leringen van Jezus is heel inspirerend gebleken.

De Abdij Onze-lieve-Vrouw van het Heilig Hart in West Malle België is mijn persoonlijke retraite plek. Maar ik was ook benieuwd of de Sangha er ook terecht kon. en ja hoor dat kon. Het eerste weekend in januari 2022 bij de broeders  is heel succesvol gebleken. Ik had meteen voor afgelopen januari weer gereserveerd. Ook dit keer was het weer heel fijn. Susan Collins heeft een mooie Boeddhistische initiatie ceremonie mogen ontvangen in onze eigen ruimte om daarna in de stilte van de kerk het nog dieper door te laten werken met de aanwezigheid van de broeders.Dat  is wel een toegevoegde waarde gebleken. We doen het samen.

Er is een mooie oefenruimte voor onze zang en zen en we krijgen allemaal een mooie 1 persoons kamer.                                     Het eten is vegetarisch.

Kijk in de agenda voor de volgende sesshin/bijeenkomst

In de zomer is er een week in Schotland voor de gevorderde Zen-Zanger.

Jongeren intensive Schotland.

Geregeld wordt er een intensive voor jongeren georganiseerd die een programma volgen in Zen-Zang.   De onderwerpen yoga, zang en zen komen natuurlijk aan bod. Maar het samen koken, schoonmaken, in de tuin werken en wandelen heeft een geweldig effect op de oefening.Gedurende de corona periode waren we te vinden in Frankrijk(onderste rij foto’s) wat ook een fijne uitvalsbasis was voor de zomer retreats. Lekker aan zee en chillen op onze billen.

Het is 2022. En we kunnen eindelijk weer naar onze vertrouwde plek in Schotland gaan( bovenste rij foto’s). Hoe fijn is dat!
Een week van het Schotland verblijf is weer gereserveerd voor deze groep.De dramatische natuur van Schotland heeft een diepe invloed om een beetje minder in het ik en wat meer met elkaar te kunnen zijn. In stilte en in de uitwisseling. In Zen en in Zang.