Zen-Zang seminar

Het is belangrijk om ieder jaar een gelegenheid aan te bieden om voor een paar dagen intensief met de meditatieve oefening bezig te kunnen zijn, de stilte te ervaren en mensen die met Zen en Zang bezig zijn bij elkaar te brengen. Dat is essentieel voor het verdiepen van de oefening.

Sinds enige jaren maken we gebruik van het Centrum Heel en Al in Schoorl. Een mooie en stille plek in de duinen.

Het programma bestaat uit ademtraining, klankbewegingen vanuit boeddhistische mantra’s en sutra’s, lichte yoga om het lichaam te versoepelen, zitten in stilte (zazen) en Kinhin, stille wandeling in de omgeving. Koken doen we zelf.

In de zomer is er een week in Schotland voor de gevorderde Zen-Zanger.

Jongeren intensive

Geregeld wordt er een intensive voor jongeren georganiseerd die een programma volgen in Zen-Zang. We hebben daarvoor een prachtig huis tot onze beschikking in Putte Noord-Brabant.  De onderwerpen yoga, zang en zen komen natuurlijk aan bod. Maar het samen koken, schoonmaken, in de tuin werken en wandelen heeft een geweldig effect op de oefening.

Een week van het Schotland verblijf is ook gereserveerd voor deze groep.De dramatische natuur van Schotland heeft een diepe invloed om een beetje minder in het ik en wat meer met elkaar te kunnen zijn. In stilte en in de uitwisseling. In Zen en in Zang.